Vijesti

Primopredaja u ministarstvu ekonomskih odnosa - Vidović: Mislim da ćemo nastaviti kontinuitet

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske i dosadašnji ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović predala je danas dužnost novom ministru Igoru Vidoviću.

Cvijanovićeva je rekla novinarima nakon primoredaje da je novog ministra ranije upoznala sa strukturom Ministarstva i sa svim aktivnostima koje se provode, kao i sa planovima, tako da ne očekuje bilo kakve probleme.

"U potpisanoj primopredaji navodi se stanje kadrova, finansija i provedenih i planiranih aktivnosti u Ministarstvu. Ovdje je uhodana struktura koja odlično zna svoj posao, a novi ministar je raspoložen da radi. Prema tome - sve je u redu“, naglasila je Cvijanovićeva.

Novi ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović zahvalio je predsjedniku Vlade Željki Cvijanović što mu je ukazala povjerenje da vodi i nastavi put ovog ministarstva.

"Da se ne radi o najboljem ministartvu, ne bi premijer bila tu gdje je sada. Imao sam dovoljno vremena da se upoznam i sa svojim pomoćnicima, sa radom Ministarstva. Mislim da neće biti problema, da ćemo nastaviti kontinuitet koje je ovo ministarsvo imalo i u proteklom periodu", rekao je Vidović.

Prema njegovim riječima, sve je definisano planovima, programima i aktivnostima.

"Imamo aktivnosti za novu sjednicu Vlade, tako da se uhodavamo“, dodao je ministar Vidović.

On je istakao da će se Ministarstvo u svom radu držati plana predviđenog za ovu i sljedeću godinu, koji je premijer Željka Cvijanović predstavila u svom ekspozeu.

"Naš plan je evropski pit, Dejtonski sporazum. Mi smo Ministarstvo koje vrši koordinaciju, usklađivanje, i tako ćemo nastaviti“, istakao je Vidović.

Cvijanovićeva je juče preuzela dužnost predsjednika Vlade Srpske od Aleksandra DŽombića. Vijeće naroda Republike Srpske juče je potvrdilo izbor Željke Cvijanović za premijera i novi sastav Vlade čime je završena procedura imenovanja svih članova izvršne vlasti.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog