Vijesti

Formiraće se Komisija za analizu grba grada Banja Luke

BANJALUKA - Na juče održanom sastanku Administrativne službe i skupštine Grada Banja Luka dogovoreno je da se formira Komisija čiji će zadatak biti analiza sadašnjeg grba Grada, odluke Ustavnog suda, kao i zakona i drugih propisa koji regulišu ovu oblast.

Kako saznaje Frontal od službe za odnose sa javnošću ASBL komisija bi trebalo da bude sastavljena od stručnih i naučnih radnika, dok će ovlašteni predlagač nacrt Odluke o izmjeni statuta grada Banja Luka uputiti skupštini grada na razmatranje i usvajanje, a koja će potom isti uputiti na javnu raspravu

Ustavni sud Republike Srpske je na sjednici održanoj , 20. februara 2013. godine donio Odluku kojom je utvrđeno da član 6. stav 2. i 3. Statuta Grada Banja Luka nisu u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o lokalnoj samupravi , a kojima je opisan izgled grba Grada Banja Luka. U obrazloženju Odluke suda navodi se da grb Grada Banja Luka sadrži elemente koji predstavljaju kulturnu tradiciju i istorijsko nasljeđe samo srpskog naroda.

Osim grba Banja Luke, Ustavni sud RS je iz istih razloga neustavnim proglasio i grb Nevesinja.

(Frotnal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog