Vijesti

Nebojši Radmanoviću uručena medalja Dimitrie Kantemir

SARAJEVO - Predsjedavajućem Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Rumuniji, danas je uručena medalja "Dimitrie Kantemir", tokom posjete istoimenom Univerzitetu.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da se Radmanović sastao sa predsjednikom Univerziteta Momčilom Luburićem i rektorom Korinom Dumitresku, a u njegovu čast održana je svečana sjednica Senata Univerziteta "Dimitri Kantemir".

Luburić i Dumitresku poželjeli su dobrodošlicu Radmanoviću i izrazili zadovoljstvo time što mu uručuju najveću nagradu Univerziteta, koja se dodjeljuje u izuzetno rijetkim prilikama.

U saopštenju se dodaje da su Luburić i Dimitresku imali u vidu značaj posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH ovom univerzitetu, njegov politički i kulturni doprinos dobrim i prijateljskim odnosima BiH i Rumunije, te izrazili uvjerenje da će posjeta dodatno unaprijediti odnose dvije zemlje.

Radmanović je izrazio zahvalnost za prijem na Univerzitetu i za uručenu medalju, te istakao da mu je posebno zadovoljstvo održati predavanje predstavnicima diplomatskog kora, profesorima i studentima o temi "Zapadni Balkan i EU, s posebnim fokusom na BiH".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH u posjeti Rumuniji boravi na poziv rumunskog predsjednika Trajana Bašeskua. Riječ je o uzvratnoj posjeti, s obzirom da je Bašesku boravio u zvaničnoj posjeti BiH 2008. godine.

Radmanović će se sutra, drugog dana posjete, sastati sa rumunskim predsjednikom Bašeskuom, a nakon toga sa predsjednikom Senata Rumunije Krinom Antoneskuom, kao i predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Valerijom Zgonajom.

(Agencije/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog