Vijesti

Stipendije za studente deficitarnih zanimanja: Matematika i fizika

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske isplaćivaće i u 2013. godini finansijsku pomoć studentima deficitarnih zanimanja koji ispunjavaju propisane uslove.

Na osnovu Odluke o broju redovnih i vanrednih studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija i prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2012/13. godini na javnim visokoškolskim ustanovama, deficitarna zanimanja su matematika i fizika.

Pravo na pomoć imaju studenti koji studiraju na studijskim programima: matematika i informatika, matematika i fizika, matematika i računarstvo i fizika, koji se izvode na javnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj. U budžetu Ministarstva predviđeno je 432.000 KM za ove namjene.

Za studente koji se prvi put upišu u prvu i drugu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2012/13. godini, uslov je da do kraja prvog semestra polože najmanje 2 ispita.

Studentima treće i četvrte godine studija na studijskim programa: matematika, fizika, informatika, mašinstvo, elektrotehnika i geodezija, Ministarstvo će dodjeljivati pomoć sve do okončanja studiranja, ako nisu obnovili nijednu godinu studija i ako ne primaju stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture u tekućoj godini.

Ministarstvo je zatražilo od Univerziteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu da dostave podatke o studentima deficitarnih studijskih programa do 01.aprila kako bi Ministarstvo moglo da počne sa isplatom pomoći.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog