Vijesti

Kosovo blizu rješenja

Visoki predstavnik EU Ketrin Ešton izjavila je da je blizu rješenje za teška pitanja na sjeveru Kosova. Eštonova je najavila period konsultacija, koji bi osigurao da rješenja mogu da budu i primijenjena.

Ona je nakon završetka razgovora premijera Srbije Ivice Dačića i predstavnika Prištine Hašima Tačija najavila da će zaključna runda u ovom krugu dijaloga biti održana 2. aprila, prenosi RTS.

U Briselu je i sedma runda pregovora Beograda i Prištine, nakon 12 sati, završena bez dogovora, ali je postignut izvjestan napredak, dok se nastavak dijaloga očekuje 2. aprila.

Dačić i Tači na zajedničkoj konferenciji za novinare, prvoj od početka dijaloga, kojoj je prisustvovala i Eštonova, istakli su da ne mogu da kažu da su ni blizu, niti daleko od dogovora.

Zajednička ocjena je da je u ovom rundi postignut značajan napredak, iako ne dovoljan da bi bio postignut konačan dogovor, prije svega o funkcionisanju i ovlašćenjima zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

RTS navodi, pozivajući se na nezvanična saznanja, da su juče popodne bili intenzivni kontakti Dačića i prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, jer predstavnici Srbije nisu bili zadovoljni sadržajem papira koji je Eštonova predočila kao finalni prijedlog

(SRNA/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog