Vijesti

Opština Pale podržava građansku inicijativu o organizovanju mirnih protesta

PALE - Opština Pale saopštila je, nakon ubistva maloljetne sugrađanke, da će preduzeti radikalne mjere koje će se odnositi na drastično skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata i pooštrenje kaznenih mjera za prekoračenje radnog vremena.

U saopštenju se navodi da opština Pale podržava građansku inicijativu o organizovanju mirnih protesta, koji imaju za cilj ukazivanje na lošu bezbjednosnu situaciju na području lokalne zajednice.

Iz opštine podsjećaju da je kontrola rada ugostiteljskih objekata u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i Komunalne policije opštine Pale, te da su sve prijave podnesene po ovim pitanjima uredno proslijeđene nadležnom sudu, gdje su počinioci prekršaja procesuirani i prema njima preduzete odgovarajuće mjere.

Rukovodstvo opštine Pale iznenađeno je izjavom načelnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Radenka Vasiljevića, kojom se odgovornost pokušava prebaciti na lokalnu zajednicu, iako je bezbjednost građana u nadležnosti MUP-a Srpske, navodi se u saopštenju.

Iz opštine podsjećaju da se CJB Istočno Sarajevo prije par dana oglasio saopštenjem u kojem se tvrdi da je bezbjednosna situacija na području opštine Pale dobra i zadovoljavajuća, uprkos tome što se i prije toga u naselju Koran desilo ubistvo i pokušaj ubistva.

"Indikativno je i to da su se na Palama desila mnoga ubistva koja su i danas nerasvijetljena, a da tom prilikom nije gašena javna rasvjeta, te je izjava načelnika CJB Istočno Sarajevo deplasirana i predstavlja sračunato skretanje pažnje sa onih koji su odgovorni za našu bezbjednost", dodaje se u saopštenju.

Iz opštine Pale ističu da su u proteklom periodu uvijek bili na usluzi predstavnicima MUP-a i uspostavljali dobru saradnju, te da žele da upoznaju javnost o stvarnoj nadležnosti zaduženih institucija po pitanju bezbjedosti građana, javnog reda i mira.

U saopštenju se ističe da opština Pale nema želju da naruši dosadašnju saradnju sa Stanicom policije Pale i Centrom javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, koju će i dalje razvijati radi bolje bezbjednosti građana.

U opštini Pale sutra će biti dan žalosti povodom ubistva maloljetne S.V:

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog