Vijesti

Hiljade ljudi na Palama u protestnoj šetnji

Nekoliko hiljada osoba okupilo se danas na Palama, u protestnoj šetnji zbog ubistva maloljetne Sofije Vukadin, koja je brutalno ubijena metkom iz pištolja u nedjelju ujutro.

Sofijini školski drugovi, porodica, mnogobrojni prijatelji, ali i građani Pala i okolice izašli su na ulice kako bi izrazili svoje žaljenje zbog Sofijine smrti, ali i ukazali na katastrofalnu sigurnosnu situaciju u tom mjestu.

Kolona je krenula sa gradskog trga prema crkvi, gdje su zapaljene svijeće, a potom do mjesta gdje je nevina djevojka brutalno ubijena. Na tom mjestu, udaljenom samo nekoliko metara od policijske stanice, položeno je cvijeće u spomen na tragično prekinutu mladost.

Dugu povorku pratila je bolna tišina prekidana samo tihim jecajima onih koji su Sofiju poznavali kao vedru mladu djevojku.

"Bila je divna učenica. Svi smo je voljeli, voljela se šaliti...", kroz suze je rekla Sofijina drugarica iz škole Jelena Pelemiš.

Njen školski kolega Đorđe Gavrilović je rekao da je Sofija bila posebna osoba koja je znala šta želi.

Učesnici skupa željeli su skrenuti pažnju na dešavanja i kriminalne radnje na Palama. Kažu da je veliki problem i nedostatak policajaca. Naša reporterka javlja da su i ovaj skup osiguravala tek tri policajca.

Uplašeni građani Pala strahuju da je ovo samo početak onoga što će uslijediti na Palama ako se situacija ne promijeni.

(Klix/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog