Vijesti

SRS RS - Koliko novca je do sada na ovaj način izneseno iz RS?

Činjenica da je hrvatska pogranična policija oduzela blizu milion maraka Slobodanu Stankoviću vlasniku firme „Integral inženjering“, otvara brojna pitanja, a ono oko kojeg bi se javnost naročito trebala zabrinuti jeste koliko novca je do sada na ovaj način izneseno iz Republike Srpske?

Ovo pitanje nameće se prije svega zbog opštepoznate činjenice da je Stanković od dolaska Milorada Dodika i SNSD - a na vlast u Republici Srpskoj, dežurni neimar aktuelnog režima koji je od istih, na u najmanju ruku sumnjivim tenderima, dobio poslove vrijedne stotine miliona maraka. I uz to od Investiciono razvojne banke RS dobio kredite u u iznosima od više desetina miliona konvertibilnih maraka.

Čiji je to, dakle novac, Slobodan Stanković ponio iz Republike Srppske!? Uzaludni su pokušaji režimskih medija da prepoznatljivom bojom zamažu ono što se zaista desilo na graničnom prelazu u Gradišci kada je u Stankovićevom automobilu pronađen novac koji nije uredno prijavio službenicima na granici, što mu nije smatalo da medijima najprije tvrdi da taj dan nije ni bio u Hrvatskoj, da bi nakon potvrde hrvatskih vlasti, tvrdio da je novac ponio sa namjerom da ga investira u Srbiji.

Platni sistem ni zakonske regulative o prenosu novca preko granice za Dodikove tajkune očito ne važe. Poznato je da za njih ne važe ni domaći zakoni pa je pitanje koliko je isti Stanvković i ini Stankovići koji miloine nosaju kao džeparac državi platio poreza, ili isplaćuje li redovno i kolike plate svojim radnicima ili kako ispunjava obaveze prema svojim kooperantima i podizvođačima!?

Vlast u Republici Srpskoj, koja je ovakve tajkune i stvorila to očito ne interesuje, jer da ih interesuje njeni bi nadležni organi pokrenuli istrage, ako ne odavno, ono bar nakon ove nesvakidašnje afere.
Svjesni smo da to od ove vlasti ne možemo ni očekivati, jer znamo da je čitav  „politički“ koncept vladavine aktuelnog režima zasnovan na bogaćenju njima bliskih pojedinaca kojima je sve dozvoljeno, nasuprot većine građana Republike Srpske koji žive u bijedi i svakodnevnom strahu za golu egzistenciju. Zato smo i uvjereni da ovakav režim od totalne propasti, što je ujedno i jedini spas za Republiku Srpsku, neće spasiti ni milioni njihovih tajkuna, ni prazne priče u koje narod više ne vjeruje. Svaki dan njihove vladavine je nova šteta za ovaj narod i Republiku Srpsku, ali utjeha je da su im dani na vlasti već odbrojani, a da su bolji dani, bez njih, za Republiku Srpsku već na vidiku.

(i.s.SRS RS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog