Region

Dinkić: Prihvatiti ponuđeno rješenje za Kosovo

BEOGRAD - Predsjednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da bi trebalo prihvatiti ponuđeno rješenje za Kosovo, jer Srbija "nema šanse" kao izolovana zemlja.

Dinkić smatra da treba ići ka EU i prihvatiti rješenje kojim će početi trajan i stabilan odnos sa Prištinom, ali da ne treba zaboraviti na Srbe na Kosovu.

"Niko od nas ne traži da se odreknemo pomoći Srbima na Kosovu, ali ako Srbija bude ekonomski slaba, neće moći da im pomogne", rekao je Dinkić za RTS.

Dinkić, koji je i ministar finansija, ocijenio je da bi posljedice, ako sporazum ne bude prihvaćen, bile štetne i da bi dogodila indirektna izolacija na koju Srbija ne smije ni da pomisli.

"Imaćemo jedinstven stav i mislim da se ide u tom pravcu. Treba zatvoriti deo istorije i okrenuti se budućnosti, ne zaboravljajući Srbe koji žive na Kosovu", kaže Dinkić.

Dinkić je istakao da podržava predstavnike Beograda u pregovorima i da nema šta da zamjeri premijeru Ivici Dačiću, potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i potpredsjedniku Vlade zaduženom za evropske integracije Suzani Grubješić.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog