Region

Dačić: Vlada Srbije čvrsto opredijeljena za nastavak dijaloga o Kosovu

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Vlada Srbije čvrsto opredijeljena za nastavak dijaloga o Kosovu jer je državni i nacionalni interes da bude postignuto održivo rješenje za probleme koji postoje u odnosima Beograda i Prištine.On je rekao da je Vlada Srbije opredijeljena i za nastavak evropskih integracija, što je, takođe, državni i nacionalni interes.

Dačić je na konferenciji za novinare nakon sastanaka sa šefovima stranaka i poslaničkih grupa u Skupštini Srbije, istakao da su razgovori bili konstruktivni i da je svaka od strana u razgovorima iznijela svoje viđenje situacije.

Prema njegovim riječima, Vlada Srbije će se i u narednom periodu truditi da se oko najvažnijih pitanja konsultuje sa drugim parlamentarnim strankama, imajući u vidu važnost ove situacije jer je neophodno preduzeti sve korake kako bi postojalo prijeko potrebno jedinstvo državnog vrha.

Govoreći o sastanku sa delegacijom Republike Srpske, Dačić je rekao da je ovo važan trenutak za srpski narod u cjelini i samim tim, sastanak će biti na neki način razmjena mišljenja i podrška rukovodstvu Srbije, imajući u vidu da ovakvi razgovori nisu nepoznati rukovodstvu Srpske.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog