Vijesti

Banjalučki osnovci u akciji prikupljanja sekundarnih sirovina

U organizaciji Čistoće A.D Banja Luka, u periodu od 10 do 30. aprila ove godine, sve osnovne škole sa teritorije Grada Banja Luka će učestvovati u akciji prikupljanja papirne i PET ambalaže.


Cilj ove akcije je da se školama, kako učenicima, tako i svom nastavnom osoblju, ukaže na bitnost odvajanja otpada na mjestu nastanka. Na ovaj način, utiče se na smanjenje količine otpada koji završava na deponiji, čime se umanjuje negativan uticaj na životnu sredinu. Akciji prikupljanja papirne i PET ambalaže, prethodila je edukacija učenika banjalučkih osnovnih škola o odvojenom prikupljanju otpada koju je organizovala „Čistoća“.

“Pored značajnog efekta na životnu sredinu, škole će za prikupljenu ambalažu dobiti novac u visini cijene otkupa ovih sirovina i na taj način škole obezbjeđuju i finansijsku korist od ove aktivnosti. Iako ćemo sav prikupljeni ambalažni otpad otkupiti od škola, škole ćemo dodatno motivisati da se što bolje odazovu ovoj akciji, jer će škola koja prikupi najviše papirne i PET ambalaže biti nagrađena” rekao je Jasminko Bogdanić, generalni direktor „Čistoća“ A.D Banja Luka.

Prikupljanje papirne i PET ambalaže se realizuje u okviru akcije “Čist primjer” koju je pokrenula  „Čistoća“ A.D Banja Luka, a u cilju podizanja javne svijesti o značaju odvajanja otpada na mjestu nastanka.

(Frontal)


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog