Vijesti

NSP: Podnijeta prijava za najteži oblik privrednog kriminala u FG Birač

Nova socijalistička partija danas je Posebnom tužilaštvu za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala (Specijalno tužilaštvo RS) dostavila prijavu protiv NN lica koje je počinilo niz krivičnih djela protiv privrede i platnog prometa u vezi sa nezakonitim poslovanjem Fabrike glinice “BIRAČ” AD Zvornik.

“Nedavna dešavanja u vezi poslovanja Fabrike glinice „Birač“ AD Zvornik i njoj povezanih firmi, te vanredna kontrola nadležnih inspekcijskih organa, ukazala je na nezakonito poslovanje te protivpravno otuđenje preko milijarde konvertibilnih maraka. Zbog osnovane sumnje da su sva navedena krivična djela počinjena sa namjerom, u kojoj je učestvovala veća grupa lica, Izvršni odbor Nove socijalističke partije traži da se odmah pokrene istraga u ovoj Fabrici, radi potpunog prikupljanja dokaza radi utvrđivanja odgovornosti svih učesnika u pljački vijeka u Bosni i Hercegovini”, saopšteno je iz ove partije.

Takođe, zbog osnovane sumnje da su u nezakonitim radnjama učestvovale i institucije Republike Srpske i visoko pozicionirani pojedinci iz vlasti koji su omogućili činjenje pomenutih krivičnih djela, NSP insistira da se pokrene istraga i protiv ovih lica.

(Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog