Vijesti

Srebrenica: Izvještaji o radu odbijeni, direktori ustanova ostali

SREBRENICA - Niko od direktora osam srebreničkih javnih ustanova, čiji izvještaji o radu nisu usvojeni na posljednjoj sjednici Skupštine opštine održanoj 5. aprila, nije podnio ostavku, izjavio je predsjednik srebreničkog parlamenta Radomir Pavlović.

On je rekao da se očekivalo da će direktori tih ustanova podnijeti ostavke iz moralnih ili principijelnih razloga kao u svim demokratskim društvima, ali da se to nije dogodilo.

"Većini tih direktora ističu mandati i opština je danas raspisala konkurs za izbor direktora, upravnih i nadzornih odbora u tim ustanovama", objasnio je Pavlović, potvrdivši da će i direktori kojima nisu prihvaćeni izvještaji moći ponovo konkurisati na dužnosti koje su do sada obavljali.

Pavlović je najavio da će se uskoro razmatrati i izvještaj o stanju u ovdašnjem Komunalnom preduzeću "Polet" i raspisati konkurs za izbor direktora i uprave tog lokalnog preduzeća.

"Očekujemo i odgovor od Komisije za utvrđivanje sukoba interesa Republike Srpske za nekoliko lica iz Srebrenice da li su u sukobu interesa da bismo riješili dileme i na legalan način izabrali odgovarajuće osobe na odgovorna radna mjesta, riješili određena kadrovska pitanja s ciljem prevazilaženja problema u ustanovama čiji izvještaji o radu za prošlu godinu nisu usvojeni", pojasnio je Pavlović.

Neki od direktora, koji ne žele da im se pominju imena, a izvještaji ustanova na čijem su čelu nisu usvojeni, ukazuju na neozbiljnost odbornika i neprihvatljivost neusvajanja izvještaja za čiji rad nisu dobili nikakve primjedbe ni obrazloženja zbog čega odbornici nisu dali podršku pojedinim izvještajima, te zbog toga ne žele da podnose ostavke.

"Ako je ustanova poslovala pozitivno i nije bilo diskusija i primjedbi na njen rad, a izvještaj o njenom radu se ne usvoji, postavlja se pitanje zbog čega se tako odbornici izjašnjavaju i šta je krajnji cilj takvog omalovažavajućeg odnosa prema lokalnim ustanovama i poslovima koje one obavljaju", kaže jedan od srebreničkih direktora kome je istekao mandat, čiji izvještaj nije usvojen i dvoumi se da li da se ponovo kandiduje na tu dužnost.

Skupština opštine nije prihvatila izvještaje za 2012.godinu Kulturnog centra, Radio Srebrenice, Turističke organizacije, Gradske apoteke, Narodne biblioteke, Centra za socijalni rad, Dječijeg obdaništa "Poletarac" kao i Doma zdravlja koji bilježi gubitak u poslovanju od oko 260.000 KM.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog