Vijesti

Gavranović: Spremni smo da subvencionišemo usluge taksi-prevoza za invalide

Gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović danas je rekao da je Grad spreman na potpisivanje sporazuma sa „Patrol taksijem“, prema kojem bi Grad preuzeo dio obaveza, kako bi što prije bilo nađeno rješenje za taksi-prevoz lica sa invaliditetom.

Gavranović je to istakao nakon sastanaka sa predstavnicima preduzeća „Patrol taksi“, sa kojima je razgovarao o mogućnostima rješavanja problema taksi-prevoza invalidnih lica u najvećem gradu Republike Srpske..

- Mislim da to možemo ostvariti, ali uz jasno preciziranje prava, obaveza i odgovornosti svih učesnika u ovom procesu. Ukoliko „Patrol taksi“ želi da i dalje pruža ove usluge, mi od njih tražimo da nam dostave ponudu i vjerujem da ćemo u narednih nekoliko dana tu ponudu i dobiti. Ugovor koji bismo zaključili u potpunosti bi regulisao odnose, ali i bio jedna vrsta testa sa stanovišta potreba, broja korisnika, te mogućnosti plaćanja subvencija. Grad je spreman da izdvoji dio sredstava za subvenciju plaćanja usluga taksi-prevoza za invalide i to će tako i biti ako ponuda „Patrol taksija“ bude prihvatljiva - istakao je Gavranović

On je dodao da je ovaj problem u ranijem periodu neadekvatno tretiran i da je više subjekata paralelno bilo uključeno u njegovo rješavanje, što nije dalo rezultate. Gavranović je naglasio da ranije, ni u zakonu, ovo pitanje nije bilo precizno definisano, ali da su, nakon izmjena zakona, stvoreni uslovi da ovaj problem bude riješen.

(Frontal)


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog