Vijesti

U akciji Šetač zaplijenjeno 350 kg skanka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Tužilaštva BiH provodi međunarodnu akciju kodnog naziva “Šetač” u kojoj učestvuju i policije Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Akcija je usmjerena na spječavanje ilegalne trgovine opojnim drogama u ove četiri zemlje, a s ciljem suzbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila ovim aktivnostima.

Međunarodna istraga u ovoj akciji  započela je još prije nekoliko mjeseci uz podrušku Regionalnog centra za sprvođenje zakona o jugoistočnoj Evropi (SELEC),a do sada slobode lišeno više od 50lica koja se smatraju članovima organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima u regionu.

Zaplijenjeno je više od 350 kiliograma opojne droge skanki pola kilograma opojne droge heroin, kao i veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i ilegalnog naoružanja.

U toku su pretresi na više lokacija na području Republike Srpske koje pripadnici  MUP-a RS vrše uz asistenciju službenika SIPA-e, a uz podršku Okružnog tužilaštva Trebinje i asistenciju Sipe.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog