Region

Novi Sad: Novi plakati mržnje

NOVI SAD - Na novosadskim ulicama nastavljen je "rat“ plakatima i grafitima prijetećeg i uvredljivog sadržaja, a "na meti" se danas našao lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. Na zidu jedne kuće u Novom Sadu ispisan je grafit "Smrt Vučiću“.


Na plakatima, koji su juče osvanuli u Novom Sadu, zaprijećeno je smrću predsjedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i "njegovim poslušnicima".

Po fasadama nekih zgrada i danas se mogu vidjeti i grafiti "Srbi, marš iz Vojvodine!“.

Tokom jučerašnjeg dana mogli su se vidjeti grafiti "Vojvodina naša dika-biće republika“ koje je potpisala "Mlada Vojvodina“.

Grafiti iste sadržine, ukrašeni sa tri zvjezdice sa vojvođanske zastave, mogli su se vidjeti i u Zrenjaninu, Kikindi, Pančevu, Beočinu, Irigu, Rumi, Kovačici, te Beloj Crkvi.

Do "rata" plakatima i grafitima došlo je poslije protestnog skupa, održanog prije dva dana u Novom Sadu, pod nazivom "Stop razbijanju Srbije“.

Opozicione stranke u Skupštini Vojvodine zatražile su sa tog skupa Pajtićevu ostavku i momentalno raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora, uz upozorenje da "neće moći unedogled kontrolisati gnjev naroda protiv aktuelnih pokrajinskih vlasti".

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog