Region

Vulin podnosi ostavku

BEOGRAD - Aleksandar Vulin izjavio je večeras da podnosi ostavku na mjesto direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, navodeći da je nezadovoljan sporazumom Beograda i Prištine koji je parafiran u Briselu. On je, gostujući večeras na RTS-u, rekao da će ostavku u pisanoj formi sutra podnijeti Vladi Srbije.

"Danas pred Srbijom i narodom, a sutra pred Vladom, pred prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i pred premijerom Ivicom Dačićem, moram da ponesem ostavku na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju", rekao je Vulin.

On je naveo da mu je Vučić danas rekao da će biti dio tima koji ću voditi zemlju. "Nisam mu rekao ni da, ni ne. Ali, moraću da ga razočaram, jer ću reći - ne", izjavio je Vulin.

Vulin je naveo da je i tokom briselskih pregovora bio protiv parafiranja sporazuma u obliku u kom je on na kraju prihvaćen.

"Dao sam reč Srbima sa Kosova da će sporazum biti drugačiji i da ću uspeti da napravim ono što je možda nemoguće", rekao je Vulin i dodao da "nije logično da ako se zalažete za nešto, a to ne prođe, kažete 'nema veze nije prošlo'".

On kaže da u potpunosti podržava zahtjev Srba sa Kosova da se raspiše referendum o sporazumu Beograda i Prištine.

Vulin je ocijenio da je Vučić "preuzeo najveću odgovornost".

"Dok nije došao Aleksandar Vučić u naš tim, ovo se nije prelomilo. On je preuzeo najveću odgovornost na sebe, jer voli Srbiju", naglasio je Vulin.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog