Vijesti

Vlajki: Imaju i Hrvati zbog ponečeg da se frustriraju

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki proslijedio je saopštenje povodom izjave Patrika Muna o njegovoj frustriranosti Predsjednikom RS, koje možete pročitati u nastavku.

Veleposlanik najmoćnije zemlje na svijetu u posjeti Srpskoj, odbio je da se vidi sa predsjednikom Dodikom zato jer, navodno, Predsjednik na njega djeluje frustrirajuće!?

Na ovaj postmoderan način diplomatskog verbalnog, „učtivog“ odnošenja, Dodik mu je poručio da i na njega djeluje frustrirajuće ponašanje najmoćnije zemlje na svijetu koja nikako da shvati frustriranost Srba. Frustriranost zbog toga što se bombardiraju, demoniziraju, ucjenjuju, zato što im se otkidaju teritoriji, što ih se proglašava genocidnim narodom, zbog toga što se Srpska naziva „genocidnom tvorevinom“, što joj se ukidaju Dejtonske nadležnosti, zato što se zločini učinjeni Srbima ne procesuiraju, zato što se srpske žrtve sporo, ili nikako, ne identificiraju, zbog toga što se legalno izabrani srpski predstavnici, „onako đuture“ smjenjuju sa smiješnim obrazloženjima, i tako dalje.

Imaju i Hrvati, u ovom našem neokolonijalnom protektoratu, zbog ponečeg da se frustriraju. Zato što su ih Ameri prevarili Vašingtonskim sporazumom 1944., zato što im je ukinuta Herceg-Bosna, zato što im je uništena, materijalno (vojnom intervencijom!) i financijski, njihova banka, zato što „bošnjački Incko“ radi na štetu hrvatskog naroda u Federaciji, zato što administracija „Ujka Sama“ odbija bilo kakvu pomisao na treći, hrvatski entitet, itd.

A i Bošnjaci-muslimani su frustrirani, ali u ovom času mudro šute zato jer im Ameri i njihov NATO daju punu podršku u svemu, a na uštrb Hrvata i Srba. Bošnjaci-muslimani pate zbog toga što, na primjer, najmoćnija zemlja na svijetu prouzrokuje masovno uništavanje njihove braće po vjeri u Afganistanu i Iraku, ili što kontroliraju i eksploatiraju naftne resurse islamskog svijeta.

Svi su dakle frustrirani, a zajednički nazivnik, imenitelj svih tih frustracija je, upravo, prva svjetska velesila i njeno razorno djelovanje. Bilo bi dobro, kada bi se njen veleposlanik u BiH nad ovom činjenicom malo i zamislio.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog