Vijesti

AMS RS: Besplatan prevoz putnika i vozila u slučaju nesreće

Banjaluka - Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske podsjećaju vozače iz Republike Srpske na njihovo pravo da, u slučaju saobraćajne nesreće na teritoriji BiH, imaju besplatan prevoz vozila i putnika do željene destinacije, javile su agencije.

Zakonom o ovlaštenjima AMS utvrđeno je da vlasnici automobila registrovanih u Republici Srpskoj, na osnovu posebne naknade u iznosu od osam KM za putnička motorna vozila i 15 KM za autobuse, teretna i priključna vozila, imaju pravo besplatnog prevoza vozila i svih putnika u slučaju saobraćajne nesreće na teritoriji BiH - saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Pravo se ostvaruje pozivom na broj telefona Informativno-dispečerskog centra Auto-moto saveza Srpske 1285, a usluga se pruža 24 časa dnevno, svih 365 dana u godini.

Iz Saveza podsjećaju da je riječ o jedinstvenom pravu koje imaju samo vlasnici vozila registrovanih u Republici Srpskoj, čime ostvaruju jedinstvene uštede u slučaju saobraćajne nesreće, a imajući u vidu da ova usluga može da košta i do 1.000 KM.

AMS je tokom prošle godine po pravu besplatnog prevoza vozila u slučaju saobraćajne nesreće prevezao oko 2.000 vozila.

Uslugu pruža više od 170 radnika iz sistema od 47 auto-moto društava raspoređenih na cijeloj teritoriji Republike Srpske.

Iz Saveza apeluju da svi vozači, koji su planirali da predstojeće praznike provedu van svojih mjesta stanovanja, voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu, jer se očekuju veća frekvencija saobraćaja i gužve na putevima i graničnim prelazima.

(Glas Srpske/Frontal)




Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog