Vijesti

Ministarstvo porodice, omladine i sporta: Jučerašnja tuča je sramota za Republiku Srpsku

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske najoštrije osuđuje sukob navijača fudbalskih klubova „Borac“ i „Željezničar“, koja se dogodila juče u mjestu Oborci, na magistralnom putu Donji Vakuf - Travnik.

„Žalosno je da se odlazak na fudbalsku utakmicu pretvorio u masovnu tuču, u kojoj ima životno ugroženih mladih ljudi i povrijeđenih policajaca, koji su pokušali da spriječe ovaj krvavi obračun u kojem je učestvovalo 100 huligana, jer ljude koji su bili spremni da urade sve ono čega smo bili svjedoci, ne mogu se nazvati navijačima“, ističu u ovom Ministarstvu.

Kako se navodi u saopštenju sramota je da ova vijest bude udarna u svim informativnim emisijama kod nas, ali i regionu i da Republika Srpska bude predstavljena na ovako ružan način.

„Prije nekoliko dana poslali smo najljepšu poruku iz Republike Srpske kroz projekat „Fer plej je pobjeda“, gdje su vrhunski sportisti poručili svim navijačima da nasilju nije mjesto u sportu. Juče smo bili svjedoci tužnih događaja koji nemaju nikakve veze sa fer plejom. Resorno ministarstvo će, u saradnji sa ostalim nadležnim institucijama, učiniti sve da se ovakve slike više ne pojavljuju“.

Takođe iz ovog ministarstva apeluju na sve navijače da na sportske terene idu da navijaju i u duhu fer pleja bodre svoj tim, jer najmlađe školarce učimo fer pleju a stariji navijači bi trebalo da im budu uzor i razvijaju im ljubav prema sportu, a ne da ih uče nasilju.

 

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog