Region

Jakšić spremao zasjedu za Vučića?!

BEOGRAD - Intervencijom bezbjednosnih snaga spriječeni su napadi na prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i veći incidenti na ulicama sjeverne Kosovske Mitrovice, piše današnji "Kurir".

Ekstremne grupe sa sjevera Kosova planirale su da prije dva dana osujete posjetu Vučića, ali je on, i pored demonstranata koje je poslanik DSS-a Marko Jakšić okupio da "vrijeđaju i kamenicama gađaju delegaciju Vlade Srbije", ipak, otišao u sjevernu Mitrovicu da razgovara s tamošnjim Srbima, piše taj list.

"Kurir" navodi da su i ranije tokom dana u sporednim ulicama sjeverne Kosovske Mitrovice otkriveni kamioni bez tablica kojima je planirano da se prepriječi put delegaciji na povratku u Beograd, ali su intervencijom snaga bezbjednosti spriječeni veći incidenti u sjevernom dijelu tog grada.

Jakšić je izjavio da je Vučićeva posjeta bila neuspješna i da je napravila još veći jaz između Srba na sjeveru Kosova i Vlade Srbije, citira "Kurir" Jakšićeve reči KIM radiju, uz napomenu da on na pozive novinara "Kurira" nije odgovarao.

(NEZAVISNE.com/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog