Vijesti

Građani proveli noć pred zgradom Parlamenta BiH - danas novo okupljanje

Više od 30 ljudi provelo je noć ispred zgrade Parlamenta BiH u znak protesta i podrške tromjesečnoj bebi Belmini Ibrišević, koja zbog toga što nema jedinstveni matični broj ne može otići na hitno potrebno liječenje van BiH, prenosi sarajevski portal Klix.ba

Protestanti su istakli da je noć bila hladna, kao i da je sve prošlo bez ijednog incidenta. Zaštitari i policija su cijelu noć bili u blizini njih, ali sve je prošlo bez ikakvih problema. Ovih 30 osoba, kao i svi koji su tu bili juče tokom dana i večeri, na ovaj način su htjeli iskazati svoj protest i poručiti vlastima da moraju riješiti problem u vezi sa JMB-om, koji bebe rođene iza 12. februara nemaju, a samim tim su ugrožena njihova osnovna ljudska prava.

Pozvali su sve ljude, Bosance i Hercegovce, da dođu danas ispred zgrade Parlamenta BiH na mirno okupljanje kako bi pokušali pomoći maloj Belmini i njenoj porodici. Naime, u 10.00 sati zakazana je 49. sjednica Predstavničkog doma PS BiH.

"Ovo što se dešava Belmini, sutra se nažalost, može desiti i vašim najbližim zato Vas molimo da ustanete i pridružite nam se sutra. Dođite prije posla, škole, fakulteta, izađite na pauzu, pronađite 15 minuta slobodnog vremena da nam se pridružite.

Ovaj protestni skup treba da prođe u miru, i dostojanstveno da pokažemo političarima da je krajnje vrijeme da prestanu s uništavanjem ove države i njene mladosti.

Sve što trebate uraditi je da dođete i u koverti predate svoje rodne listove ili rukom ispisane JMBG na protokol Parlamenta. Koverte naslovite na neke od Parlamentaraca. Uz to dopišite i svoju ličnu poruku. Ukoliko ste u mogućnosti ponesite i veće transparente sa vašim matičnim brojevima", navodi su u pozivu na Facebook stranici grupe Jedinstveni matični broj-Mirni skup.

(Klix.ba/Frontal)

Vezane vijesti:

Hana Kazazović (Cyber Bosanka) - Moramo stalno pokušavati da utičemo na rad političara

Donesena privremena odluka o jedinstvenom matičnom broju

Zbog JMBG blokirano Vijeće ministara BiH

Tromjesečna beba čeka JMB da bi nastavila liječenje

 

 


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog