Vijesti

Radojičić: Banjaluka želi da pošalje poruke mira i tolerancije

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da Banjaluka, sa međunarodnog samita koji se održava u ovom gradu, želi da pošalje poruke mira i tolerancije, kao i saradnje i liderstva u 21. vijeku.

"Regionalna saradnja je veoma važna i vjerujemo da će to biti jedna od ključnih tačaka samita", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci uoči molitvenog skupa u okviru Međunarodnog samita o miru i pomirenju "Korak naprijed“.

On je naveo da se na sutrašnjem panelu pod nazivom "Liderstvo u 21. vijeku i procesi pomirenja i saradnje" očekuje učešće šest predsjednika parlamenata i niz drugih zvaničnika, odnosno oko 150 učesnika, dok se u sva tri dana samita očekuje prisustvo 200 gostiju iz Srpske, BiH, regiona, Evrope i SAD.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je da od ovog skupa očekuje da doprinese boljem sutra u BiH.

"Uvijek sam tamo gdje se zagovara i čini dobro. Organizacija ovog skupa je za pohvalu. Treba zaboraviti sve loše što nam se dešavalo i raditi na tome da nam svima bude bolje“, poručio je Bandić.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir LJubić pozdravio je organizaciju skupa i rekao da očekuje dobre rezultate.

"Započeli smo nekoliko projekata kada je riječ o povratku izbjeglica, kao i Regionalni stambeni program. Želja nam je da svi ti projekti uspiju i da zatražimo dodatna sredstva od međunarodne zajednice i da svi zajedno stvaramo dobar ambijent da to i napravimo“, naveo je LJubić.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH
Fehim Škaljić istakao je da je mir uslov za bolje sutra, a izgradnja povjerenja osnova za postojanje mira.

On je dodao da je Međunarodni samit za mir i pomirenje “Korak naprijed”, koji je počeo u Banjaluci, važan i potreban BiH.

Večerašnjem molitvenom skupu u Banjaluci prisustvovao je i visoki predstavnik za BiH Valentin Incko.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog