Vijesti

Vlajki: Vlasti RS se ne snalaze najbolje u ovoj vrlo kompleksnoj situaciji

Narandžasto proljeće je dobilo nove „impulse“. Počelo je sa JMB u Sarajevu, a ciljala se (i još uvijek se cilja) Republika Srpska. Iza toga su verbalno napadnuti srpski predstavnici u Parlamentarnoj skupštini BiH na način koji liči na pravi linč. Onda je Incko počeo prijetiti obnovljenim Bonskim ovlaštenjima i PIK-om

Nažalost, vlasti RS se ne snalaze najbolje u ovoj vrlo kompleksnoj situaciji. Prave zamjetne gafove i nisu shvatile opasnost (što li su radili savjetnici). Predugo su oklijevali i sa Vulićima, i sa studentima čiji su osnovni zahtjevi u pogledu studentskog standarda apsolutno utemeljeni i nikako se ne smiju ignorirati. Uzgred rečeno, kao da je bila usmjerena ili plaćena ona individua koja je studentima rekla onu krajnje odvratnu stvar, da su kopilad. I treba da bude isključena iz SNSD-a jer njen ostanak u toj stranci baca moralnu ljagu i čini rukovodstvo te iste stranke suučesnikom u iskazanoj kleveti.

Nažalost, mračne snage koje preko rušenja Predsjednika žele da unište Republiku Srpsku, a imajući u vidu tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, jedva su dočekale ove i slične gafove vlasti. Od sada će udari na Republiku Srpsku biti intenzivirani. Ako sutra studentske demonstracije i prođu mirno i dostojanstveno, a studenti su pokazali dovoljnu zrelost da to tako bude, to će, svejedno, biti adut više za ove Gargamele u sjenci da pokušaju zadati konačan udarac Republici.

Finale ove narandžaste revolucije bi moglo biti u Srebrenici gdje je njen načelnik obećao gnjevni revolt desetina hiljada Bošnjaka zbog izrađene pravoslavne crkve u Budaku, pa su sukobi niskog intenziteta i te kako mogući.

Neka Bog čuva Republiku Srpsku.

Kabinet dopredsjednika Republike Srpske, gospodina Emila Vlajkija

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog