Vijesti

Dronjak: Sutra protesti nezadovoljnih; Profesori nas anonimno podržavaju

Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata RS izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da sutra u 12 časova pred studentskim paviljonom 1 kreće povorka studenata i ostalih nezadovoljnih građana ka zgradi Vlade RS, da mirnom šetnjom ukažu na probleme u našem društvu.

„Tehnički da kažem da će jedna grupa studenata iz Kampusa da krene prema ovom paviljonu zajedno da se nađu i odavde kreću svi građani koje ovim putem pozivamo“, rekao je Dronjak.

On je istakao da se studenti ograđuju od protesta u Sarajevu i da banjalučki studenti podržavaju predstavnike iz Republike Srpske u zajedničkim organima.

„Nećemo dozvoliti Bonska obvlaštenja, kao što nećemo dozvoliti kriminal korupciju, bahaćenje, feudalizam i nepotizam u Republici Srpskoj. Optužili su nas za razne stvari, ali sutra ćemo biti jedinstveni i istrajaćemo razne pritiske i medijske harange sluganskih pera i pokazati da smo jedinstveni“, naglasio je Dronjak.

Govoreći o potpredsjedniku Unije studenata RS Tomislavu Gligoreviću, Dronjak je rekao da se radi o pojedincu koji je član  SNSD-a i koji u saradnji sa Stašom Košarcem i ostalim ljudima iz vrhuške je odlučio da se suprostavi studentima i dodao je da kao što su danas poručili studenti „u svakoj organizaciji Srba uvijek je bio jedan Vuk Branković, i sada imamo studentskog Vuka Brankovića, ali nećemo pokleknuti jer sutra smo dužni da ovo branimo.“

Na pitanje da li studenti imaju podršku profesora istakao je da im se dosta profesora anonimno javilo i da će dati podršku, dodajući da ih razumiju i  da ovom prilikom ih pozivaju, kao i cijelu akademsku zajednicu da im se pridruže i da ne strahuju.

 

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog