Vijesti

KC Banja Luka: Naredne sedmice rješava se nedostatak lijekova

BANJALUKA - Problem nedostatka citostatika u Kliničkom centru Banjaluka, kao i svih drugih lijekova i medicinskih sredstava, biće sveden na najmanju moguću mjeru već od početka sljedeće sedmice.

Rukovodstvo Kliničkog centra i Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske dogovorili su model prema kojem će Centar samostalno provoditi sve hitne javne nabavke u okviru zakonom predviđenih procedura.

Riječ je o situacijama u kojim je usporena javna nabavka preko Fonda, uglavnom zbog dugih žalbenih postupaka koje ograničavaju napore fonda u tenderskim procedurama nabavke lijekova i medicinskih sredstava za sve zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

Klinički centar Banjaluka nabavku lijekova i medicinskih sredstava će plaćati od redovne tranše koju dobija od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske po osnovu usluga koje pruža Centar, a uvećane za iznos samostalnih javnih nabavki, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Fond zdravstvenog osiguranja Srpske u ime i o trošku Kliničkog centra nabavlja najveći dio medicinskih sredstava i lijekova, a redovno snabdijevanje ove zdravstvene ustanove citostaticima regulisano je Ugovorom za snabdijevanje citostatičkim i pratećim lijekovima potpisanim sa Fondom, a u skladu sa okvirnim sporazumom.

Prema ovom ugovoru, Apoteka Kliničkog centra Banjaluka u saradnji sa stručnim konsultantom za praćenje realizacije tendera dostavlja Fondu zdravstvenog osiguranja mjesečne potrebe klinika, koji dalje nabavlja lijekove, navodi se u saopštenju.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog