Vijesti

Mihajlović: Krivične prijeva protiv Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića i kompanije EFT

BEOGRAD - Ministarka energetike Zorana Mihajlović saopštila je da su podnesene krivične prijave protiv Vojina Lazarevića i Vuka Hamovića zbog sumnje da je zloupotrebama u energetskom sektoru oštećena država Srbija.

"Podignuta je krivična prijava protiv eksdirektora EPS Ljubomira Gerića, njegovog zamenika Vladimira Đorđevića, koji je sada ponovo u EPS-u, te kompanije EFT Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića i njih lično", rekla je Mihajlović za vikend izdanje "Naših novina".

Prema njenim rečima, taj slučaj je "stajao u fioci", a dva policajca angažovana na njemu su sklonjena - jedan je sklonjen u penziju, a drugi premešten na niže radno mesto.
"Nedopustivo je da se nije pokrenula pripremljena krivična prijava sa stotinama miliona dolara moguće štete za državu. Zatražila sam zvanično 30. aprila da tužilastvo podnese krivičnu prijavu. Očekujem da će ubrzo početi da se radi po njoj, jer je kompletno pripremljena", navela je ministarka.

Mihajlović je naglasila da nema zaštićenih i da postupak mora da krene.
"Neki Vojin ili Vuk danas sigurno rade po zakonu, pitanje je šta su radili kad su počinjali. To vam je ono - 'ne pitajte me za prvi million'. E pa mi hoćemo da vidimo gde je taj prvi million i kako se do njega došlo. Sramota je šta je urađeno u energetskom sektoru zahvaljujući nekim njihovim političkim spregama", istakla je ministarka energetike.

(tanjug.rs/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog