Vijesti

Performans: Šest miliona maraka za Milu

Grupa građana Banjaluke koja podržava porodicu Vulić, okupila se danas ispred Starog Hrasta i ironičnim performansom pozvala građane da se odazovu akciji prikupljanja šest miliona maraka za Milu Radišića.

Naime, toliko  vlasnik preduzeća Grand Trejd, Mile Radišić tvrdi da je izgubio zbog opstrukcije izgradnje poslovnog objekta u neposrednoj blizini kuće Željka Vulića. Opstrukcija je nastala, jer se porodica Vulić  grčevito bori da zadrži pristupni put do svoje kuće.

Kamen po kamen palača. Marka po marka-šest miliona maraka za pravdu -za Milu Radišića. Naime, toliko je, kako tvrdi, izgubio  zato što mu je porodica Vulić smetala u izvođenju  radova. Grupa građana koja podržava porodicu Vulić štampala je poseban bon koji vrijedi kod IRB, vrijednost mu je, kako piše, šest  korumptivnih miliona maraka, a  u potpisu je, kako stoji, guvernerka Srebrenka Golić. Aktuelnoj ministarrki prostornog uređenja, građevinarstva i
ekologije ova grupa građana je posebno zamjera što se izjavama i posljednjim postupcima stavila na stranu investitora. „Ona samo insistira na šteti koju trpi navodni investitor.  Dakle,  subjektivno, a ne govori o tome da čovjek treba imati put svojoj kući.  Čisto podsticanje i nasilja, jer govori o eksproprijaciji, a čovjek želi tu da živi.“, ističe Branislav Tešanović.

Ova grupa građana uputila je ministarki Golić otvoreno pismo kojim traže hitnu reakciju i  između ostalog, izjašnjavanje da li je Mile Radišić vlasnik ili samo investitor. Pismo potpisuju građani koji, kako navode plaćaju ministarku. „ Danas Vulići, a sutra će biti neko drugi, jer režim ratnih profitera i dezertera ne smjera da pokaže  svu jačinu i silinu. Spremni su i nasiljem i
svojom masom i finansijama da uguše bilo kog pojedinca koji im se suprotstavi.“, ukazuje Nikola Dronjak.

Željko Vulić ne krije zadovoljstvo što ga građani, pa i na ovaj, maštovito-ironičan način podržavaju. Kaže odustati neće premda naslućuje kakav bi mogao biti ishod njegovog slučaja. „Ako se nešto ne promjeni u ovoj državi rezultat će sigurno biti negativan za mene, ali bez obzira na to nastavljam borbu do kraja.“-kaže Vulić .

Vulić ne može odustati, jer kaže, sada živi ni na nebu ni na zemlji. „To nije nikakav život, a nije ni smrt. To je nešto između.“-pojašnjava Željko Vulić

Performans 6 miliona maraka  za Milu nastao je kao odgovor građana na opomenu pred tužbu koja je prije nekoliko dana putem DHL stigla na adresu Željka Vulića. Građani kažu da  podržavaju Vuliće, jer  odnos prema ovoj porodici pokazuje i na koji način se u Banjaluci donose regulacioni planovi i kako se pojedincima legalizuje bespravna gradnja.

(RTVBN.com/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog