Vijesti

Dodik uručio orden zastave Republike Srpske Jasmini Vujić

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas dekanu Katedre za nuklearni inženjering na američkom Univerzitetu Berkli Jasmini Vujić Orden zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem, i tom prilikom zahvalio joj na svemu što čini na promociji Republike Srpske i srpskog naroda u Sjedinjenim Državama.

Predsjednik Republike odlikovao je u januaru, povodom 9. januara – Dana i krsne slave Republike Srpske Svetog arhiđakona Stefana, Vujićevu Ordenom zastave Srpske sa zlatnim vijencem za rad i izvanredne zasluge u poslijeratnom razvoju Srpske, učvršćenju mira i međunarodne saradnje, kao i za lične rezultate i dostignuća čiji značaj ima šire razmjere i doprinos afirmaciji Republike Srpske. 

Dodik je rekao da mu je izuzetna čast da Vujićevoj uruči Orden, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Vujićeva je tokom prijema u Palati Republike u Banjaluci zahvalila Dodiku na dodijeljenom odlikovanju. 

Ona je upoznala Dodika sa aktivnostima predstavnika srpske dijaspore na očuvanju tradicije, istorije i kulture srpskog naroda, naročito među mladim ljudima u SAD, te raznim oblicima saradnje, prvenstveno u oblasti nauke, obrazovanja, ali i ekonomije, koje nastoje da organizuju sa ovim prostorima.

(Srna/Frotnal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog