Vijesti

Komljenović: Nestao uzorak hrane kojim su se otrovali studenti?

BANJALUKA - Direktor banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" Milan Komljenović izjavio je danas da je nestao uzorak hrane kojom su se u menzi otrovali studenti.

"Zatražili smo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da provede istragu zbog nestanka uzorka hrane, a protiv četiri radnika koji su odgovorni biće proveden disciplinski postupak", rekao je Komljenović novinarima, nakon što je u studentskoj menzi ručao sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske Slobodanom Stanićem. 

On je naveo da postoji više mogućnosti za nestanak uzorka hrane. 

"Možda je neko od radnika iz straha bacio uzorak kada je vidio da dolazi kontrola, možda je to neko učinio iz nemara. U svakom slučaju istraga će pokazati o čemu je riječ", rekao je Komljenović, napomenuvši da ne vjeruje u neku vrstu sabotaže, ali da je ne treba isključiti. 

On je dodao da se pretpostavlja da su se studenti otrovali piletinom. 

"Indikativno je da je ta piletina dopremljena i u studentsku menzu u kampusu i da se tamo niko nije otrovao. Piletina je nabavljena u petak, 5. jula, i bila je uredno deklarisana", istakao je Komljenović, navodeći da se svaki dan nabavlja svježe meso i da su svi dosadašnji inspekcijski nalazi hrane bili uredni. 

Stanić je danas, nakon posjete Kliničkom centru Banjaluka, rekao da je stabilizovano zdravstveno stanje 16 studenata koji su hospitalizovani u Klinici za infektivne bolesti zbog trovanja hranom, dok je trinaestero studenata pušteno kući. 

Studenti su se hranom u menzi otrovali u petak, 5. jula.

(Srna/Frontal)
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog