Vijesti

Održana tradicionalna utrka dajak čamcima - pobjednik Andrej Zamolo (Foto)

Andrej Zamolo, pobjednik je u senirskoj konkurenciji u trci vrbaskih dajak-čamaca, koja je održana u nedjelju, dok je drugo mjesto osvojio Dragan Babić, a treći je bio Igor Kuzmanović.

Tekst i foto: Mišo Vidović

Andrej Zamolo odbranio je prošlogodišnju titulu, i  ovom pobjedom još jednom potvrdio da je trenutno najbolji u ovoj tradicionanoj banjalučkoj disciplini. Inače, u trci seniora bio je prijavljen 21 takmičar i čamac, što je prema tvrdnjama mnogih koji su se okupili na plaži Zelena, bio najbolji znak i potvrda da se i dalje uspješno njeguje i čuva tradicija banjalučkog vrbaskog čamca.

I ako je bilo za pretpostaviti da će u seniorskoj trci najozbiljniji kandidat za prvo mjesto biti Andrej Zamolo, juniorska trka, gdje su učestovale nove nade, nove snage, bila je svakako zanimljiva. Momci,  kao i njihove starije kolege žestoko su  krenuli od starta, a  Predrag Ružičić, imao je „malih“ problema: Vjerovatno u želji da izbori  što bolju poziciju, u jednom trenutku „nasukao“ je čamac, ali nastavlja trku,  i osvaja  prvo mjesto. Drugo mjesto  zauzeo je Dino Kivač, dok je treći bio Andrej Vranješ.


Pobjednik u seniorskoj konkurenciji Andrej Zamolo i u trci veterana Zlatko Kivac

A na startu trke veterana sve provjereni majstori i nekadašnji pobjednici. Među njima  i  Ibrahim Kršlak –Krle (73 godine), višestruki šampion, šest puta osvajao prvo mjesto. Odvezao je Krle čitavu trku, a za učešće, ulaskom u cilj nagra]en je gromoglasnim aplauzom okupljenih Banjalučana.

Pobjednik trke veterana je Zlatko Hači Kivač, drugi je bio Husein Ljubović, a treće mjesto osvojio je Darko Sladojević. U skladu sa tradicijom izabran je i najljepši čamac,  ovu laskavu titulu ponio je čamac Andreja Vranješa.

Kuriozitet ovogodišnjih trka što su učestovali sinovi i očevi: U trci juniora to je Dino Kivač, a u trci veterana, njegov otac Zlatko Hači Kivač- obadvojica su se popela na pobjedničko postolje. U senirorskoj trci učestovao je Haris Kršlak, sin Ibrahima Kršlaka. 

Voditelj i oficijelni spiker manifestacije bio je Aleksandar Vranješ, dobio je pohvale za obaljeni posao, a njegov sin Andrej popeo se na pobjedničko postolje u trci juniora. 

Trkama čamaca završena je ovogodišnja manifestacija „Ljeto na Vrbasu 2013“.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog