Tviterizacija RS

Tviter nalog Vlade Hrvatske najaktivniji u Evropi

ZAGREB - Vlada Hrvatske po aktivnosti na društvenoj mreži Tviter zauzela je treće mesto, odmah nakon Dominikanske Republike i Venecuele, a objavljuje u proseku 33 tvita dnevno, od kojih se gotovo 50 odsto odnosi na odgovore i komunikaciju s korisnicima.

Time je i potvrdila status najaktivnijeg Tviter nalog u Evropi i jednog od aktivnijih među vladama i političarima u svetu, ostavljajući iza sebe Baraka Obamu, Belu kuću, Evropsku komisiju i mnoge druge.

Analiza 505 profila vlada, šefova država, ministara spoljnih poslova i uticajnih lidera u svetu pokazala je da je Tviter profil hrvatske vlade među najaktivnijima i nalazi se na lestvici od 25 najpovezanijih političkih tviter računa.

Što se tiče interakcije s korisnicima, uz Fidži i Austriju, hrvatska
vlada je najkomunikativnija na svetu. Na nivou svih čelnika u Evropi, uz poljskog premijera Donalda Tuska i švedskog ministra spoljnih poslova Karla Bilta, vlada Hrvatske vodi najviše razgovora s drugim Tviter korisnicima, pokazao je Istraživački projekat agencije Burson-Marsteller (SAD).

Prema ovom istraživanju, najviše Tviter sledbenika imaju Obama, papa Franjo, Bela kuća, kao i predsednik i premijer Turske, prenela je agencija Hina.

(Tanjug.rs/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog