Vijesti

Bosić: SDS traži ostavku ministra policije RS Radislava Jovičića

Predsjednik Srpske demokratske stranke ( SDS) Mladen Bosić smatra da je javnost šokirana jučerašnjim scenama policijskog nasilja u Banja Luci i da SDS traži ostavku ministra policije RS Radislava Jovičića.

"Javnost je šokirana jučerašnjim scenama policijskog nasilja u Banja Luci i SDS traži ostavku ministra policije RS Jovičića zbog korišćenja brutalne i neprimjerene sile protiv porodice Vulić, kao i zbog nedavnog privođenja i zastrašivanja novinara i studenata", kazao je Bosić.Navodeći da je ministar Jovičić imao podršku SDS-a na početku svog mandata kada se činilo da će obavljati profesionalno i nepristrasno svoj posao,Bosić kaže da je sada jasno da je ministar policije potpao pod direktan uticaj politike i novopečenih bogataša koji su svoje bogatstvo stekli na sumljiv način pod zaštitom aktuelne vlasti SNSD-a.


"Stavljanjem policije u zaštitu interesa onih koji su pljačkali narod, ministar je ponizio i srozao ugled institucije Policije RS" kazao je predsjednik SDS.

Ističući da je policija RS bila uz narod kada je Srpska stvarana i da je dala ogromne žrtve i doprinos njenom nastanku, Bosić kaže da je ona i jedan od stubova bezbjednosti i budućeg razvoja RS.

Jučerašnje dešavanje u Banja Luci, za predsjednika SDS, je još jedan dokaz da je neophodno hitno usvojiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine i utvrditi na koji način su došli do bogatstva oni čije pare sada štiti vrh SNSD.a i zbog kojih policija tuče i privodi građane.

"SDS je zabrinuta da RS tone u totalitarno društvo u kojem će institucije od osiromašenog naroda štititi samo malu grupu novih bogataša oko vrha aktuelne vlasti.

To je siguran put za uništavanje RS iznutra i tu činjenicu ne može sakriti ni lažni patriotizam onih koji su poslednjih sedam godina u privatne džepove isisali milione iz budžeta RS" kazao je predsjednik SDS Mladen Bosić.

(SDSRS.com/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog