Vijesti

Temperature i do 42 stepena

BIJELJINA- U BiH danas će biti pretežno sunčano i veoma vruće, dok su tokom noći na zapadu i istoku mogući lokalni pljuskovi.

Veća oblačnost očekuje se tokom noći na sjeveru i zapadu, a pred jutro ponegdje i na istoku, pa su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Dnevna temperatura od 35 do 40, lokalno i do 42, a na planinama do 30 stepena Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Drinić, Gacko i Foča 17, Drvar 18, Novi Grad, Sokolac, Kupres i Livno 19, Nevesinje, Višegrad i Srebrenica 20, Sarajevo, Bileća i Mrkonjić Grad 21, Višegrad, Han Pijesak, Srbac i Zenica 22, Prijedor 23, Banjaluka, Doboj, Tuzla i Bihać 24, Bijeljina i Trebinje 25, Neum 26, Gradačac 28 stepeni Celzijusovih.

Oprez pri vožnji

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske apeluju na vozače da, zbog visokih temperatura, na put kreću u ranim jutarnjim ili u večernjim časovima, kao i da prave češće pauze na dužim relacijama.
Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraća se sporije uz povremene obustave i obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Radovi se izvode na mostu preko rijeke Vrbas u Karanovcu, na spoju regionalnog puta R-414 i magistralnog puta M-16 i saobraćaj je regulisan svjetlosnom signalizacijom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Rudanka - Karuše, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj - Modriča.
 

(Srna/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog