Region

Dinkić izašao iz Vlade Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić saopštio je danas da je lider Ujedinjenih regiona Srbije /URS/ Mlađan Dinkić izašao iz Vlade Srbije, te je predložio da Vlada nastavi da funkcioniše bez URS-a.

Dačić, koji je i lider Socijalističke partije Srbije, rekao je u obraćanju medijima da su neprihvatljivi zahtjevi koje je Dinkić tražio u okviru razgovora o rekonstrukciji Vlade.

On je rekao da je ovom upoznao predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i predložio Srpskoj naprednoj stranci da nastavi "da radi zajedno još bolje, najbolje u interesu Srbije".

Janjić: Očekivan izlazak

Politički analitičar Dušan Janjić rekao je Srni da nije neočekivan rasplet situacije u vezi sa rekonstrukcijom Vlade Srbije, jer jedina ozbiljna promjena koja se očekivala od toga jeste da se napusti dosadašnja ekonomska i finansijska politika koju su simbolizovali Ujedinjeni regioni Srbije /URS/ Mlađana Dinkića.

"Očekivalo se da će Mlađan Dinkić morati da izađe iz Vlade, jer on simbolizuje i vodi politiku koja je upropastila Srbiju. Ukoliko Dačić i Vučić žele da produže svoj mandat ili stabilizuju privredu, oni moraju da se oslobode te vrste politike", rekao je Janjić.

On je ukazao da je SNS već u predizbornoj kampanji "tražio uklanjanje URS-a i Dinkića", ali je spletom okolnosti Dinkić ušao u Vladu preko dvojnog sporazuma sa SPS-om, pa je "u suštini bilo na Dačiću da raskine taj sporazum". 

DSS: Izbori rješenje

Demokratska stranka Srbije /DSS/ smatra da je podrška te partije Vladi moguća samo u slučaju promjene politike prema Kosovu i EU, i da su izbori jedino rješenje za probleme u zemlji.

Potpredsjednik DSS-a Miloš Aligrudić rekao je da je raspisivanje vanrednih izbora "jedino rješenje" za probleme u zemlji, jer bilo kakva rekonstrukcija Vlade nije garancija promjene politike, pa ih u tom smislu i ne zanima.

Član Predjsedništva DS-a Vladimir Todorić ocijenio je da bi za građane bilo najbolje da se prekine ova "parodija od Vlade", koja godinu dana nije donijela nijednu dobru vijest i popunjavala medijski prostor hapšenjem političkih protivnika, prenose mediji u Srbiji.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog