Vijesti

MUP RS: Konkurs za desertifikovane policajce

Banjaluka - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, raspisaće konkurs za prijem u radni odnos između 20 i 30 desertifikovanih policajaca i diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova, rečeno je na današnjem sastanku resornog ministra Radislava Jovičića s predstavnicima Udruženja desertifikovanih policajaca, Unije studenata Visoke škole unutrašnjih poslova i Sindikata radnika unutrašnjih poslova, prenosi RTRS.

Ministar Jovičić demantovano je informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da će MUP primati ljude sa sumnjivom ratnom prošlošću i kriminalnim dosijeom i objasnio uslove pod kojim desertifikovani policajci mogu biti vraćeni na posao.

Predsjednik sindikata radnika unutrašnjih poslova RS Anica Jondić, kaže da je raspisivanje konkursa dobar početak za riješavanje statusa desertifikovanih policajaca.

Predsjednik Udruženja desertifikovanih policajaca RS Drago Smiljanić, očekuje da će pitanje statusa ovih policajaca biti riješno sistemski.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ima upražnjena 83 radna mjesta sa srednjom stručnom spremom, a desertifikovani policajci i diplomirani pravnici unutrašnjih poslova trebalo bi da budu raspopređeni na ova radna mjesta.

(Glas Srpske/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog