Vijesti

Spor oko Ovnovijade

TESLIĆ - U Tesliću je ove godine najavljeno održavanje dvije "Ovnovijade", za šta predsjednik Organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije Njegomir Klječanin tvrdi da je glavni krivac teslićki SNSD, dok iz ove stranke to poriču i ističu da nema političke pozadine.

Klječanin je pozvao sve ljubitelje "Ovnovijade" da 1. septembra prisustvuju ovoj manifestaciji "kada će biti zvanično održana, a ne 9. avgusta, kako to pojedinci žele". 

On smatra da ovu privredno-turističku manifestaciju treba unapređivati i dograđivati, a ne razgrađivati, te da paralelizam "Ovnovijade" predstavlja nelegalan čin. 

Predsjednik teslićkog SNSD-a Dragan Bogdanić rekao je da iza druge manifestacije ne stoji ova stranka i da sve skupa nema političku pozadinu. 

Bogdanić je naveo da ga je pozvao Teslićanin Milorad Bagić da mu pomogne u organizovanju manifestacije, što je on i učinio, tražeći podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. 

"Mene su ljudi pozvali da im pomognem da organizuju `Ovnovijadu` zato što je to njihova tradicija, zato što je na njihovoj zemlji i zato što je to do sada bilo u njihovoj organizaciji", zaključio je Bogdanić. 

Zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković istakao je da su oduvijek organizatori "Ovnovijade" bili kabinet načelnika opštine Teslić i opštinska Turistička organizacija i da se ne smije dozvoliti da pojedinci, samoinicijativno, organizuju ovu manifestaciju i da je, kao takvu, podržava Ministarstvo trgovine i turizma. 

"Kad pravimo paralelne manifestacije potpuno ćemo diskreditovati i tradiciju i manifestaciju", rekao je Stanković danas na konferenciji za novinare i dodao da će privredno-turistička manifestacija "Ovnovijada" biti održana 18. put na platou Vučje planine. 

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog