Vijesti

Vodovod Banjaluka isključio vodu Čelincu

ČELINAC - Banjalučko preduzeće "Vodovod" isljkučilo je vodu Čelincu, a najavljeno je da će ta praksa biti nastavljena i narednih dana kako bi se normalizovalo vodosnabdijevanje korisnika u Banjaluci.

Voda je Čelincu isključena iznenada juče od 17.00 do 23.00 časa.

Direktor čelinačkog komunalnog preduzeća "Vodovod" Miloš Zeljić rekao je da je ovo preduzeće nemoćno i da sve zavisi od isporučioca vode.

"Sinoć i danas imamo niz primjedbi naših korisnika koji redovno plaćaju svoje obaveze. Neki od njih nisu u stanju normalno obavljati svoju privrednu djelatnost i prijete nam tužbama ako se restrikcije vode nastave", istakao je Zeljić.

Prema njegovim riječima, ovakav način uštede vode je diskutabilan, jer pred isključenje korisnici stvaraju rezerve vode, a neutrošenu vrlo često prosipaju kada se ponovo otvore ventili.

Zeljić je dodao da se uvođenje restrikcije ne može dovoditi u vezu sa velikim dugovanjima ovog preduzeća prema banjalučkom "Vodovodu".

On je naveo da preduzeće "Vodovod" iz Čelinca duguje banjalučkom "Vodovodu" oko 2,3 miliona maraka, ali da su ti dugovi iz ranijeg perioda.

"Posljednjih godina redovno izmirujemo tekuću potrošnju, a stari dugovi se jedino mogu riješiti dogovorom u saradnji sa lokalnim zajednicama i Vladom Republike Srpske, jer su dugovi znatno uvećani baš u vrijeme kad su komunalna preduzeća bila u nadležnosti republičkih institucija", naglasio je Zeljić

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog