Vijesti

BL: Gradi se kružna raskrsnica kod Gradskog mosta (Foto)

Nakon niza godina priče o izgradnji kružne raskrsnice kod Gradskog mosta, prije tri dana Banjalučani su mogli da vide i mašine, kao i radnike koji su izašli na teren i otpočeli sa pripremnim radovima.

autor: Frontal 

Radovi su uslijedili nakon što su 19. avgusta gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović i direktor preduzeća „Kozaraputevi“, Slobodanka Stevković, potpisali ugovor o izgradnji.

Prema informacijama iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, vrijednost ugovora iznosi 180.000 KM, a rok za izvođenje radova je 60 dana.

„Analiza saobraćajnih tokova, u vidu brojanja saobraćaja, pokazala je da trenutnim načinom odvijanja saobraćaja postoje veliki vremenski gubici, što izaziva gužve i čekanja, a bezbjednost saobraćaja nije bila zadovoljavajuća, jer se dešavao veliki broj saobraćajnih nesreća. Na osnovu provedenih analiza, odlučeno je da se pristupi izgradnji kružne raskrsnice“, istakli su u ASBL.

Takođe je navedeno da za vrijeme trajanja radova, saobraćaj neće biti potpuno obustavljen. Kada budu završeni navedeni radovi, raskrsnica kod Gradskog mosta će biti četvrta kružna raskrsnica u gradu.

Da liće se izgradnjom kružnog toka smanjiti broj saobraćajnih nezgoda, koje su se često dešavale na ovoj raskrsnici, ostaće da se vidi nakon njene izgradnje.

Nakon što je završena i sanacija ulica i trotoara u ulici Stepe Stepanovića, iz gradske uprave su najavili da će sutra (subota) biti obustavljen saobraćaj u ulici Mirka Kovačevića u vremenu od 7.00 do 18.00 časova, radi stavljanja završnog sloja asfalta. Radove na ovoj ulici izvodi preduzeće „MG Mind“ iz Mrkonjić Grada.

Ulica Mirka Kovačevića pripreme za asflatiranje


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog