Region

Ostrog: Preživjele pad stene!

Ostroška stijena koja se u subotu po podne iznenada obrušila na vjernike Joku Divinić (54), Draganu Živić (60) i Anđelu Jovanović (21) i pala na plato kod gornjeg manastira, samo ih je očešala!

izvor: Novosti/Frontal

One su zahvalne ostroškom čudotvorcu koji ih je spasao sigurne pogibije. Jer, velika stijena koja je pala sa visine od nekoliko metara, rasprsla se na platou u tri dijela. Vrlo brzo su se monasi, sveštenici i brojni vernici organizovali, pa je stigao bager koji je kamenje uklonio i utovario u traktor sa prikolicom.

- Ovo je novo čudo Svetog Vasilija ostroškog, jer niko od vjernika nije teže stradao pod obrušenom stenom, kazao je kratko za "Novosti" sveštenik Predrag Šćepanović, čuvar svetiteljevog života.

To što se kamenje sa ostroških litica obrušava nije nova pojava, ali da pod ogromnom stenom niko ne strada čudo je Svetog Vasilija! Mnogi vjernici, staro i mlado, zdravi i bolesni, molitveno se tokom cijele godine okupljaju oko ostroške svetinje slaveći svoga spasitelja i iscjeljitelja. Provode dane i noći pod vedrim nebom, kišom ili snegom, često se sklanjajuću ispod surovih kamenih gromada ili u šatorima, pod improvizovanim tendama, navučenim ceradama, dočekujući novi dan.

Pamti se čudo ostroškog svetitelja iz vremena Drugog svjetskog rata, kada se njemačka avionska bomba zarila u stijenu i nije eksplodirala, pa kolica sa bebom koja su se survala u provaliju, raspala se u komade, a dijete ostalo nepovređeno...

- Čuda Svetog Vasilija se svakog dana dešavaju. Nikada se još nije desilo da neko od vjernika nastrada u saobraćajnim nezgodama po uskom putu od Bogetića. Bilo je udesa, ali niko nije bio životno ugrožen, kaže za "Novosti" protojerej stavrofor dr Velibor Džomić.

- Svetitelj čuva svoje vjernike.

Na to što se stijena obrušila, otac Velibor ima jednostavan odgovor.

- Koliko se kamena obruši u tunelima za koje su izdvojeni milioni evra, pa nikom ništa. Sjetimo se Platija i odrona ispod čijih kamenih gromada su nestajale cijele porodice....

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog