Vijesti

Slobodna Republika - Otvoreno pismo Željki Cvijanović

Nikola Dronjak, predsjednik novoformiranog udruženja građana "Slobodna Republika" uputio je otvoreno pismo predsjednici Vlade Republike Srpske koje prenosimo u cjelini.

Poštovani,

Ovim putem želimo da iskažemo najdublje nezadovoljstvo povodom imenovanja djece funkcionera Saveza nezavisnih socijaldemokrata i to Davora Simića, sina načelnika Opštine Derventa; Ivone Nović, kćerke Novaka Novića, načelnika Odjeljenja za opštu upravu u Opštini Derventa i Nikole Ružičića, direktora Komunalnog preduzeća Komunalac iz Dervente za članove Upravnog odbora JU Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Derventa.

Rješenje o imenovanju gore pomenutih u Upravni odbor JU Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Derventa, predstavlja nagrublje kršenje svih mogućih načela i principa u radu izvršne vlasti naše Republike, ali i brojnih zakona. Ovakva vrsta nepotizma je zdravom razumu neshvatljiva i narušava dignitet Republike Srpske i dostojanstvo svakog poštenog građanina. Takođe želimo napomenuti da su lica koja ste imenovali u upravni odbor navedene ustanove zaposlena i da primaju plate kao budžetski korisnici ili zaposlenici u javnim preduzećima što ovakvu Vašu odluku, u ovim teškim vremenima, čini dodatno neprihvtaljivom.

Zato od Vas, kao premijera koji je odluku potpisao, tražimo da se ista najhitnije stavi van snage, te da se imenuju ljudi koji imaju znanje i koji su voljni da iskreno pomognu u radu i djelovanju gore pomenute javne ustanove. Ukoliko to ne učinite, samo ćete potvrditi da ne radite u interesu građana Republike Srpske, za koju su se ti isti građani borili. Ukoliko ovu sramnu odluku stavite van snage bar malo ćete oprati obraz Vladi na čijem ste čelu, a koji ste ovakvim postupcima u velikoj mjeri doveli u pitanje.

S poštovanjem,


P R E D S J E D N I K
Nikola Dronjak

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog