Vijesti

Povratnicima u Bočinji motokultivatori

SARAJEVO - Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Adil Osmanović posjetiće sutra srpske povratnike u Bočinji kod Maglaja, gdje će biti otvoren obnovljeni put i dodijeljeni motokultivatori za šest porodica.

izvor: Srna/Frontal

Osmanović će prisustvovati otvaranju puta, u čiju obnovu je uloženo 100.728 KM, kao i dodjeli motokultivatora, koji su koštali 53.916 KM.

Sa drugim povratnicima u opštinu Maglaj tokom posjete Osmanovića biće potpisani ugovori o donacijama iz programa održivosti povratka. Tri korisnika treba da dobiju traktore sa priključcima, a dva korisnika priključke za traktor, u vrijednosti od 89.317 KM.

Povratnicima će biti dodijeljeno još šest motokultivatora sa priključcima, vrijednosti 48.116 KM, građevinski materijal za četiri stajska objekta, čija je vrijednost 19.892 KM, te sadnice za plantažni uzgoj borovnica za tri korisnika u iznosu od 7.200 KM.

Ukupna vrijednost donacija iz ovog programa je 218.441 KM, od čega je učešće korisnika 41.230 KM, saopšteno je iz Vlade Federacije BiH.

U ovoj godini Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH za podršku povratnicima u opštini Maglaj izdvojilo je 319.168 KM.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog