Vijesti

Sredinom novembra otvaranje Kulturnog centra RS na Kosovu

KOSOVSKA MITROVICA – Izgradnja poslovno-stambene zgrade u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, koja predstavlja poklon Vlade Republike Srpske ovoj srpskoj opštini za krsnu slavu Mitrovdan, privodi se kraju, a svečano otvaranje planirano je najkasnije do 15. novembra, rečeno je Srni u Privremenom vijeću srpske opštine Kosovska Mitrovica.

izvor: Srna/Frontal

U poslovnoj-stambenoj zgradi, površine 802 metra kvadratna, čija je ukupna vrijednosti oko pola miliona KM, biće smješteno osam stanova namijenjenih korisnicima socijalnih davanja, Kulturni centar Republike Srpske i Međuopštinski centar za socijalni rad.

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća sjeverne Kosovske Mitrovice Nebojša Jović kaže da je ovo prvi objekat ove vrste koji je Republika Srpska gradila na Kosovu i Metohiji i koji će predstavljati znak jačanja veza Srba sa Kosmeta sa braćom u Srpskoj.

U Kulturnom centru Republike Srpske svi zainteresovani moći će da se upoznaju o istorijatu nastanka Srpske, kao i o njenim kulturnim i turističkim bogatstvima.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić položio je kamen-temeljac za izgradnju ove zgrade 24. jula.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog