Vijesti

Radišić osuđen na tri godine zatvora - Sud poništio ugovor o prodaji akcija Medicinske elektronike

BANJALUKA - Banjalučki okružni sud osudio je danas Milu Radišića, Dragana Cerovca, Željka Katalinu i Nikicu Bajića zbog manipulisanja akcijama "Medicinske elektronike“.

izvor: Nezavisne 

Radišić, Cerovac i Katalina osuđeni su na po tri godine zatvora, a Bajić na šest mjeseci zatvora.

Sud je poništio ugovor kojim je Radišić kupio akcije "Medicinske elektronike" i naložio da se akcije vrate u vlasništvo Republike Srpske.

Posebno vijeće Vrhovnog suda Republike Srpske ukinulo je početkom oktobra prošle godine oslobađajuće presude vlasniku firme "Grand trejd" Mili Radišiću i ostalim optuženima za zloupotrebe u slučaju "Medicinska elektronika" te vratio predmet Okružnom sudu Banjaluka na ponovno suđenje.

Prije dvije godine taj sud je oslobodio Radišića, najvećeg akcionara "Medicinske elektronike", u prvostepenom postupku, kao i Željka Katalinu, bivšeg direktora tog preduzeća, i Dragana Cerovca, bivšeg člana Nadzornog odbora i radnika Investiciono-razvojne banke (IRB) RS.

Njih je Specijalno tužilaštvo RS optužilo za manipulaciju cijenama akcija "Medicinske elektronike" i štetu od 1,3 miliona maraka pričinjenu RS, ali je optužnica tokom postupka i mijenjana.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog