Vijesti

Dan Republike Srpske - Dodik: Srpska namjerava da bude trajna (FOTO)

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Srpska namjerava da bude trajna, da ojača svoju autonomiju, i vremenom ostvari svoju samostalnost.

izvor: Srna
foto: Frontal

Dodik je rekao da je Republika Srpska bila i ostala izraz volje srpskog naroda da bude svoj na svome, ponosan i ravnopravan sa drugim narodima sa kojima je vijekovima živio na ovom prostoru, u različitim državnim i teritorijalnim okvirima.

"Mi smo državotvoran narod, koji ne pravi državu radi države, nego kao garanciju nacionalne slobode i razvoja. Tako je, na osnovama domaćeg i međunarodnog prava, nastala i Republika Srpska, koja je danas dio državne zajednice BiH", rekao je Dodik na svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave Republike Srpske.

On je ukazao na značaj onih koji su dali živote u stvaranju i odbrani Srpske i kojima se, kao i njenom prvom rukovodstvu, duguje zahvalnost zato što danas građani imaju svoju Republiku i što mogu da žive u miru i slobodi zajedno sa drugima.

Svečanoj akademiji, između ostalih, prisustvuju NJegova svetost patrijarh srpski Irinej, rukovodstva Srpske i Srbije, te ambasadori više zemalja u BiH.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog