Vijesti

Polovina tužilaca u Tužilaštvu BiH nije ispunila godišnju normu

BANJALUKA- Čak polovina tužilaca zaposlenih u Tužilaštvu BiH nije ispunila godišnju normu u rješavanju predmeta ratnih zločina, organizovanog kriminala i korupcije i drugih krivičnih djela, pokazala je analiza o pojedinačnom radu tužilaca BiH u 2012. godini.

izvor: Srna

Iz analize je vidljivo da 18 od 36 tužilaca u Tužilaštvu BiH nije ispunilo godišnju normu predmeta koja im je određena.

Bilo je čak i onih tužilaca koji su riješili manje od jedan odsto norme, koja je po tužiocu različita, jer se određuje prema vrsti predmeta, broju osumnjičenih i obimnosti slučaja, navodi "Glas Srpske".

U Odjeljenju jedan Tužilaštva BiH, u kojem se rješavaju predmeti ratnih zločina, sedam od 22 tužioca imala su učinak od nula pa do 50 odsto godišnje norme u rješavanju predmeta.

Najslabiji rezultat ima tužilac Miroslav Marković koji je za cijelu 2012.godinu riješio svega 0,33 odsto godišnje norme, odnosno jedan predmet ratnih zločina.

Slijedi ga strani tužilac Erik Larson koji je riješio dva predmeta, što čini 0,67 odsto godišnje norme.

Odjeljenje dva Tužilaštva BiH tokom 2012. godine imalo je 16 tužilaca od kojih čak devetoro nije ispunilo godišnju normu u rješavanju predmeta organizovanog kriminala i korupcije kojima se bavi odjeljenje.

Najlošiji rezultat imala je Jadranka Lokmić-Misirača sa jednim riješenim predmetom, odnosno 0,24 odsto godišnje norme.

Od ukupno 15 tužilaca Odjeljenja tri samo su Gordana Bosiljčić i Ranko Debevec ostvarili nešto više od 100 odsto godišnje norme u rješavanju predmeta

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog