Vijesti

Za inostrane stipendija 191 hiljada KM

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dodijelilo je 75 stipendija studentima iz Republike Srpske koji studiraju u inostranstvu. Budžetom za 2013. godinu za ove namjene predviđena je 191.000 maraka.

izvor: Frontal

Na Javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu za 2013. godinu prijavilo se ukupno 136 studenata. Komisija za dodjelu stipendija je nakon razmotrenih prigovora na preliminarnu rang-listu predložila da se studentima prvog ciklusa dodijeli 28 stipendija u iznosu od 2.000 maraka po studentu, 11 stipendija studentima drugog ciklusa u iznosu od 2.500 maraka po studentu i 36 stipendija studentima trećeg ciklusa studija u inostranstvu u iznosu od 2.980 maraka po studentu jednokratno.

Prema ocjeni Komisije za dodjelu stipendija, 48 studenata ne ispunjava uslove konkursa a 13 studenata ispunjava uslove konkursa, ali su ispod crte.

Potpisivanje ugovora sa studentima I, II i III ciklusa studija u inostranstvu kojima je odobrena stipendija obaviće se u petak 24. januara 2014. godine od 9.00 do 16.00 časova u prostorijama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Trg Republike 1, lamela A, četvrti sprat, kancelarija 30.

Konačna rang lista stipendista dostupna je na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog