Dom i vrt

Taksi za ljubimce novitet u Banja Luci

Banjalučanin Benja Božanić došao je na ideju da vlasnicima kućnih ljubimaca olakša svakodnevicu tako što je pokrenuo 'Pet taxi'.

izvor: Nezavisne


Ovaj mladić je došao na ideju jer je primijetio da vlasnici kućnih ljubimaca imaju problem kada svoje ljubimce treba da prevezu na neku lokaciju, jer većina taksista ne dozvoljava ulazak u vozilo psima ili mačkama.

"Ovo je nešto sasvim novo u našem gradu. Ima dosta vlasnika kućnih ljubimaca koji imaju problem kada ljubimce treba da odvezu na razna mjesta, a pružio sam im priliku da sa svojim ljubimcima mogu da idu na razna mjesta", rekao je on.

Benja dodaje da radi 24 časa dnevno, sedam dana u sedmici i da ga građani koji imaju kućne ljubimce mogu pozvati gdje god požele.

"Vozilo je opremljeno za korisnike usluge i kućne ljubimce, postoji mogućnost vožnje van grada po dogovoru, a u vozilu je obezbijeđen čak Wi-Fi internet, što je novina u našem gradu. Ovaj taksi je pri Udruženju za zaštitu životinja 'Kerber', a radim i za ostale građane koji me pozovu na broj 066/919-988 ili potraže na Facebooku 'Prevoz kućnih ljubimaca PetTaxi BL Banjaluka'", naglasio je on.

Benja kaže da su klijenti zadovoljni i nada se da će ih biti još više, jer je ovo nešto što je bilo potrebno sugrađanima.

Cjenovnik

 "Vožnja u prvoj zoni Centar, Borik, Rebrovac, Nova varoš iznosi 4,50 KM, u drugoj zoni Obilićevo, Paprikovac, Petrićevac, Lauš, Starčevica, Rosulje, Kočićev vijenac, Lazarevo, Ada, Debeljaci je 6 KM, u trećoj zoni Trn, Priječani, Kuljani, Drakulić, Vrbanja košta 8 KM, a vožnja van grada 1 KM po kilometru", kazao je Benja.


Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog