Tehnologija

WikiHow - pomoć u učenju novih vještina

Zamislite svijet u kojem svako može, korak – po – korak, naučiti raditi ono što želi. Svijet u kojem, bez pohađanja skupih kurseva, možete naučiti crtati, kuvati, vježbati...

autor: Maja Garača

Želite nacrtati Njemačkog ovčara, a ne znate kako? Dobili ste zadatak da analizirate lektiru, a ne znate gdje početi? Želite osmisliti „reality show“?  Ili želite zaboraviti vašeg bivšeg partnera? 

WikiHow vam nudi sve ovo i više. Naime, stranica wikihow.com je kolekcija „how-to“ vodiča sastavljena od strane filantropa iz raznih krajeva svijeta. Oni imaju zajednički cilj da na jednom mjestu ponude uputstva koja će vam pomoći da naučite šta god želite. 

Na stranici WikiHow postoji i mogućnost da sami unesete svoja uputstva, te da izmijenite ona koja nisu tačna.  Ljudi iz cijelog svijeta su do sada zajednički napisali 172 611 članaka, a prema Google Analytics WikiHow ima preko 40 miliona posjeta mjesečno. 

Sadržaj na WikiHow se mijenja svaki dan, a uz alate za kontrolu kvaliteta tim volontera vodi računa o tome da svaka objava ima smisla. 

Ekipa WikiHow je usredočena na stvaranje globalnog javnog dobra u skladu sa njihovom misijom. 

Posjetite stranicu WikiHow i saznajte šta god želite!

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog