Banjalučka razglednica

Vodeni ukrasi Banjaluke - foto vodič kroz fontane

Banja Luka ima ukupno osam fontana o kojima se brine Gradska uprava, dok vodoskoci oko zgrade Vlade RS spadaju u republičku brigu.

autor: Frontal

 Juče je iz Gradske uprave Banja Luka saopšteno da su sve fontane nakon "zimskog sna" očišćene i puštene u funkciju.  

"Fontane u gradu, od danas, rade punim kapacitetom. Nekoliko proteklih dana bile se u probnom radu, kada su ekipe koje rade na održavanju gradskih fontana provjeravale stanje u kojem se nalaze njihovi instalacioni sistemi i pumpe", navedeno je na sajtu GU BL.

Banja Luku ukrašavaju fontane smještene na Trgu Krajine, Trgu palih boraca, kod zgrade Narodne skupštine RS, u Parku "Petar Kočić", na Bulevaru cara Dušana, kod Narodnog pozorišta RS, kod Medicinskog fakulteta i na kružnom toku na Zapadnom tranzitu opet rade i ukrašavaju naš grad - potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Kako su istakli u Gradskoj urpavi fontane rade dok su pogodni vremenski uslovi, najčešće do kraja oktobra. Tekuće održavanje fontana podrazumijeva: čišćenje, pranje, čišćenje filtera, mlaznica, dodavanje sredstava protiv stvaranja algi, servisiranje pumpnih postrojenja i sl. 

Grad je poslove održavanja fontana povjerio preduzeću „Hidrokop" iz Banje Luke.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog